Justitia franceza a eliberat joi un presupus violator recidivist din cauza unei greseli de scriere, ceea ce a declansat furia presedintelui Nicolas Sarkozy si a avocatilor victimelor, relateaza NewsIn.
Jorge Montes, un francez originar din Uruguay, in varsta de 48 de ani, suspectat de rapirea, sechestrarea si violarea a doua persoane, a fost eliberat joi seara.

Parchetul general al Curtii de Apel din Paris a depus o cerere de rectificare a greselii materiale, la cererea presedintelui, aflat la Beijing pentru summitul ASEM.

"Este o decizie incredibila", a spus Sarkozy, vizibil furios. "Nu intentionez sa permit lasarea in libertate a unui violator recidivist pur si simplu pentru ca cineva a facut o greseala materiala", a adaugat el, calificand chestiunea drept "socanta".

Curtea de Apel din Paris o comis o simpla greseala de scriere a unui cuvant, a carei corectare nu a fost permisa de regulile de procedura. Astfel, in loc sa se confirme mentinerea sa in detentie provizorie, camera de instructie a Curtii de Apel din Paris a infirmat-o intr-o decizie din 17 octombrie. Ea considera totusi ca mentinerea in inchisoare este "singurul mod in care se poate evita o noua infractiune si este necesara pentru prevenirea riscului de presiuni asupra martorilor si victimelor".

Denuntand o "disfunctionalitate majora si rarisima", avocatii victimelor au anuntat ca se vor intoarce impotriva statului.

Ministrul justitiei, Rachida Dati, aflata intr-un conflict deschis cu magistratii si avocatii in general, a cerut Curtii de Apel din Paris sa-i prezinte "cat mai rapid elementele de informare care sa permita stabilirea motivelor" ce au dus la eliberarea lui Montes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.