Frica de paianjeni, amintiri traumatice din copilarie, o relatie esuata, toate pot disparea in urma celor mai recente descoperiri ale oamenilor de stiinta. Acestia au reusit sa stearga amintiri din memoria animalelor si sunt convinsi ca in curand aceeasi tehnica va putea fi folosita pentru om.
Neurobiologii sunt convinsi ca pot elimina anumite amintiri din memoria umana, fara ca procesul sa dauneze creierului. Ei au reusit sa izoleze la soareci "molecula memoriei" si au folosit o enzima numita CamKII pentru a o indeparta. La fel cum veteranii de razboi au amintiri dureroase de pe campul de lupta, la fel si soarecii retin in memorie momentul traumatizant cand au primit un soc electric, de exemplu.

Amintirile soarecelui au putut fi sterse prin dozajul potrivit de CamKII, iar animalul a dovedit ca nu se mai teme de socuri electrice. Aceeasi tehnica a fost folosita si in cazul jucariilor cu care era obisnuit soarecele.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.