O echipa din Marea Britanie vrea sa depaseasca recordul de viteza la sol cu o masina-racheta.

Echipa din Marea Britanie care a depasit recordul de viteza la sol in 1997, atingand viteza de 1230 km/h, intentioneaza sa isi bata recordul si sa creeze un vehicul si mai rapid. Cu toate ca au depasit bariera sunetului, la stabilirea recordului precedent, care a ramas in picioare si dupa un deceniu, membrii echipei vor sa redefineasca recordul de viteza la sol.

Proiectul intitulat Bloodhound a fost dezvaluit de catre Andy Green si Richard Noble la muzeul de stiinta din Londra. Andy Green este un pilot de vanatoare al fortelor aeriene britanice, care a condus vehiculul Trust SSC in 1997, cand a depasit bariera sunetului. Daca acestia reusesc sa atinga 1690 km/h, vor depasi si recordul de viteza la altitudine joasa pentru avioane, situat la 1600 km/h.

Potrivit Mediafax, vehiculul se numeste Bloodhound SSC si foloseste un motor cu reactie si o racheta montata pe partea superioara a fuselajului. Acesta va dezvolta in jur de 130.000 cai putere. Masa acestuia este de 6442 kg si masoara 12.8 metri lungime. Vehiculul ar trebui sa atinga 1690 km/h in doar 40 secunde.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.