Cifrele si numerele guverneaza, fara doar si poate, aspecte ale vietii fiecaruia dintre noi. Coduri personale, bancare, date de nastere, scoruri sportive, limite de viteza, ore de intalniri, adrese si ani - toate contribuie la intelegerea lumii si la adaptarea indivizilor in acest sens.

Unele dintre ele frizeaza bizarul si fac obiectul unei statistici mai putin obisnuite. De pilda, nu putini stiu ca de-a lungul istoriei prezidentiale a Americii nu a existat niciun presedinte singur la parinti. In jurul cifrei "1"0, planeaza cateva evidente mai mult sau mai putin tragicomice - o data pe luna socotea Elizabeta I ca se cuvenea sa faca baie, indiferent daca trebuia sau nu; la fiecare inspiratie, omul inhaleaza doar o zecime din totalul de aer pe care il suporta sacii pulmonari.

In ceea ce le priveste pe fe­mei, statisticile situeaza nume­rele astfel: doar o treime dintre blonde au parul natural pigmentat astfel; daca s-ar transpune in realitate, conform marimii capu­lui, dimensiunile papusii Barbie ar depasi doi metri inaltime, si ar atinge 91-33-96; actrita Elizabeth Taylor a avut 8 casnicii; numarul minim de cuvinte rostite de femei pe parcursul unei zile este de aproximativ 6000, in timp ce ponderea cuvintelor spuse de barbati nu depaseste 4000. In plus, de-a lungul istoriei, doar figurile a doua femei au aparut pe bancnotele Angliei - nu toate au detinut functii su­pre­me de conducere.

Bambusul creste cu aproxi­mativ 89 de centimetri pe zi, in timp ce ursuletul koala petrece 22 de ore pe zi, dormind. In acest context, lenesul, specie de mamifer arboricol, risca sa-si piarda faima mondiala, lent dar sigur castigata. Si daca tot a venit vorba despre animale, aflati ca pe parcursul unei nopti, o singura cartita sapa galerii de peste 90 de metri lungime. In plus, daca iepurii nu si-ar toci dintii rozand, acestia ar putea atinge dimensiuni impre­sionante de pana la 3 metri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.