Canibali. Fachiri. Echilibristi. Crima si pedeapsa. Ritualuri. Sclavi, culte si vamesi. Luptatori si arme. Muzicieni si vraci. Dansuri, rochii si tatuaje. Structuri, conventii, animale si sani dezgoliti in ritualuri de curtare! Daca toata aceaste asocieri vi se pare ciudate, imaginati-va ca pasiti prin Muzeul Intregii Omeniri!
Asa cum am promis, vom face impreuna inca o incursiune printre cele mai secrete puncte turistice ale omenirii. Pentru restul, click aici.

  • Printesa Nicotina

Birmanezii fumeaza imediat ce invata sa mearga singuri. Astfel, o micuta printesa birmaneza a primit cadou de la parintii sai nu un pachet de tigari sau un cartus cum va imaginati...ci acestia i-au tapat intreaga casa cu tigari de foi, pentru ca aceasta sa poata fuma linistita, din orice punct al palatului princiar s-ar afla.

  • Transportul cu camila a supravietuit invaziei automobilelor

Desi in Egiptul de astazi, oamenii sunt familiarizati cu autoturismele, cu taxiurile sau cu trenurile luxoase Cairo-Luxor, transportul cu camila pe un fel de baldachin sustinute de doua animale, este intalnit foarte des in Cairo, ca o modalitate de transport privat. Sau mai special ar fi sa calatoriti in niste cupe superbe de fildes ori ornate cu argint, intre cocoasele unei camile, asemenea celor pe care le folosesc pelerinii in calatoria lor spre Mecca.

  • Executiile in Congo erau facute in bataie de joc
Un vrajitor mascat, stand alaturi de un criminal incercand sa-i distruga sufletul printr-un simulacru de executie umilitor, in bataie de joc, prevenind astfel ca raufacatorul sa bantuie satul. Cam asa arata un ritual de ucidere a criminalilor in Congo. Dupa ce vrajitorul ii spune cateva vorbe criminalului, ceilalti participanti incep sa bata dintr-un fel de bastoane de lemn crescand tensiunea momentului dramatic si sa cante o serie de blesteme in timp ce calaul se apropie si ii taie gatul cu un cutit special, punand deoparte, cu grija capul „spurcat”.

  • Fantasticele rochii de paie ale „Baietilor Notorii”
In primii ani ai secolului al XIX-lea cateva parti din Irlanda erau sub teroarea conducerii a unii din multe benzi teroriste care au speriat populatia de acolo, recunoscuti dupa mastile lor hazlii dar infricosatoare, masti de iarba care era un semn de apartenenta la banda „Baietii notorii” (Straw Boys). Prin aceste masti ei puteau vedea fara a fi recunoscuti, iar obiceiul lor de a se imbraca precum femeile intregea aspectul lor grotesc.

  • Vrajitorii cei buni din tribul Kakadu sugeau magia neagra din oamenii bolnavi
Inainte toate maladiile si bolile care se abateau asupra cuiva erau puse pe seama vrajitorilor cei rai, care practicau woodoo si magie neagra, de obicei, printr-o otrava invizibila, prin bete sau oase plasate strategic de catre dusmani, printre obiectele celui care era vizat. Pentru tratamentul de vindecare, pacientul se aseza pe jos, in timp ce vrajitorul tribului se uita fix la el, astfel proiectand cristale nevazute din puterea sa in interiorul corpului bolnavului. Apoi, intinzandu-i pielea, il masa si cu mult efort, sugea otrava invizibila din el, putin cate putin.

  • Vai de cei invinsi! "Dansul Triumfului”
Femeile din Kayan danseaza cu capul inamicilor pe care sotii lor ii ucid in lupte. Parul li se inlatura pentru a-si decora scutul, iar manerul sabiei razboinicului, care i-a ucis pe dusmani sta mandru si-si asteapta noua victima. Este un ritual obisnuit la razboinicii din Kayan, care au obtinut victoria sa petreaca prima noapte dupa reintoarcerea acasa de pe campul de lupta, iar momentul culminat este atunci cand femeile danseaza cu scalpurile proaspat capturate, intregul sat alaturandu-li-se.

  • Extaz religios la mahomedani in Postul Ramadanului
Fanatismul merge la extreme in randul mahomedanilor, iar ritualurile lor ajung uneori la paroxism cu ocazia unor anumite ceremonii religioase. Ultimele zece zile de post din intreaga luna a Ramadanului sunt cele mai sacre, culminand cu ultima zi in care cei mai fanatici credinciosi se strang inarmati cu cutite si lame intr-un cerc si incep sa se tortureze si sa se automutileze in numele credintei, autoflagelandu-se pentru dobandirea mantuirii.

  • Nu doar femeile arabe isi ascund corpul sub val
In orasul Scutari, acolo unde musulmanii si crestinii albanezi se amesteca, toate femeile de la oras poarta salvari, pantaloni mari si largi, turcesti, de matase sau de panza. De asemenea, tot de matase sunt si camasile lor cu maneca lunga, peste care sunt purtate bolerouri brodate si foarte multe esarfe colorate infasurate, pentru ca silueta lor sa nu fie nici macar intrezarita. Cand ies afara din casa, femeile sunt nevoite sa-si acopere si fetele cu niste robe lungi care pornesc de la cap pana peste genunchi si au acelasi rol pe care il are si valul musulmancelor.

  • Case moderne in stancile din Tenerife
Teneriffe este cea mai mare dintre Insulele Canare, un arhipelag format pe cale vulcanica in Oceanul Atlantic. Ea are o suprafata destul bogata, desi accidentata, insa este locuibila, incoronata de catre vulcanul Pico de Teyde, care se inalta pana la peste 12000 de picioare. Unele din cele mai sarace familii si-au construit casele in niste caverne ciudate, lipite de stanci, uneori chiar in pesteri. Un lucru foarte bun este clima destul de blanda, care ii ajuta pe bastinasii primitivi sa nu se simta foarte incomfortabil in micile lor rezidente primitive.

Daca toate aceste dovezi ale existentei unor uimitoare si fascinatii populatii ce au trait inaintea noastra v-au trezit interesul si v-au facut sa va doriti sa descoperiti mai multe parti din lumea in care traim, atunci vizitati intregul „Muzeu Secret al umanitatii” si incercati sa pasiti singuri pe urma acestori ramasite , rase, specii, culori ale pielii si ADN-uri pe cale de disparitie. Asta pana cand nu or sa ne invadeze pe noi extraterestrii si o sa fim si noi pe cale de disparitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.