Pe modelul restaurantelor cu drive-in, un birou de vot din California le permite alegatorilor sa-si voteze candidatul fara sa se ridice de la volanul masinii, au anuntat marti autoritatile locale, relateaza NewsIn.

Acest sistem inovator a fost deschis luni seara la Santa Ana si urmareste sa-i incurajeze pe alegatori sa voteze la 4 noiembrie, ziua prezidentialelor.

"Vrem sa facem tot ce putem pentru a facilita operatiunile din birourile de vot in ziua alegerilor", a declarat Neal Kelley, responsabil pentru consultari electorale in regiunea Orange.

Opt dispozitive electronice de vot sunt plasate pe cele opt culoare prin care trec masinile. Odata ajuns in dreptul dispozitivului, alegatorul nu trebuie decat sa apese pe butonul care corespunde optiunii sale.

Autoritatile din California, cel mai populat stat american, prevad o afluenta-record la birourile de vot la 4 noiembrie, cand americanii vor avea de ales intre democratul Barack Obama si republicanul John McCain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.