Ministerul britanic al Apararii a desecretizat luni documente din dosarele sale despre OZN-uri, documente ce provoaca rasul sau intrigarea, precum un obiect zburator vazut de mai multe de pilotul unui zbor Alitalia, comenteaza AFP.

Dintre cele 19 cazuri intregistrate intre 1986 si 1992 la Ministerul Apararii se numara cel al unei femei care afirma intr-o scrisoare din martie 1990 ca vine de pe o nava spatiala care s-a prabusit in Marea Britanie in timpul celui de-al Doilea Razboiul Mondial. "La bordul vehiculului se aflau doi barbati de pe Spectra, o planeta ce orbiteaza in jurul stelei Zeta Tucanae, si o femeie de pe una dintre cele doua planete nelocuite din sistemul Sirius, Amazon, planeta razboinicelor. Eu eram acea femeie", se arata in scrisoare.

Acest mesaj nu a generat o ancheta, dar un alt caz a reusit sa atraga intreaga atentie a Ministerului Apararii de la Londra. In 21 aprilie 1991, comandantul unui zbor Alitalia care venea de la Milano si urma sa aterizeze pe aeroportul londonez Heathrow, a vazut un obiect ciudat la cateva sute de metri deasupra sa.

"I-am atras imediat atentia copilotului meu, care a vazut si el ce vedeam eu", a declarat pilotul Achille Zaghetti. La randul lor, si controlorii aerieni au spus ca au remarcat un obiect neidentificat. Un baiat de 14 ani, intervievat de politia locala, a dat asigurari ca a vazut un obiect care semana cu o racheta, zburand la inaltime mica, inainte de a disparea in nori.

In acelasi timp, radarele captau imagini ale unui obiect calificat cu doua semne de intrebare drept o "racheta de croaziera??". Insa in 2 iulie, Ministerul Apararii conchidea ca nu a fost vorba despre o arma, ci despre un "obiect zburator neidentificat", si clasa ancheta.