Un austriac care suferea de o boala cronica si era plin de datorii facute la jocurile de noroc si-a convins un prieten sa il omoare, pentru ca familia lui sa primeasca asigurarea de viata, scrie presa austriaca de duminica, dupa arestarea suspectului, relateaza AFP.

Corpul lui Rudolf P., in varsta de 38 de ani, a fost gasit miercuri intr-o vie la Bad Pirawarth, in estul Austriei. Barbatul fusese impuscat de doua ori cu propriul pistol, avand rani la abdomen si la cap.

Potrivit ziarelor, suspectul, Horst S., in varsta de 36 de ani, a marturisit ca si-a omorat prietenul la cererea acestuia, pentru ca familia lui sa poata incasa asigurarea sa de viata de 200.000 de euro si sa-i poata plati datoriile facute la jocuri de noroc. Victima suferea, pe de alta parte, de maladia Crohn, un sindrom care afecteaza intestinele.

Marturia a fost considerata "credibila", potrivit unui anchetator citat duminica de cotidianul Kurier.

"Rudolf avea incredere in mine ca in nimeni altcineva", a declarat suspectul arestat sambata seara, potrivit cotidianului Österreich, care citeaza procesul-verbal al audierii. In schimbul a doua masini si cateva bijuterii, el a acceptat sa traga cele doua gloante mortale.

Suspectul a fost plasat in detentie provizorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.