Tinerii barbati care folosesc steroizi anabolizanti sunt de doua ori mai expusi riscului de a se angaja in dispute violente, conform unui studiu al cercetatorilor americani aparut in revista American Journal of Public Health si citat de Mediafax.
Chiar daca multi oameni de stiinta erau convinsi de faptul ca steroizii anabolizanti - droguri sintetice obtinute din hormoni masculini - aveau legatura cu un comportament agresiv, cercetarile din acest domeniu erau destul de limitate. Insa mai multi utilizatori de steroizi au indicat ca au avut iesiri violente, stimulate de droguri. Cercetarile au descoperit ca cei care folosesc steroizi sunt predispusi sa devina violenti, conform declaratiei lui Kevin Beaver de la Florida State University College, cel care a condus studiul.

Acesta a analizat datele recoltate de la un esantion national reprezentativ de 6.823 de tineri barbati, care au fost urmariti incepand din anul 1994, pe cand se aflau in gimnaziu sau liceu, si pana in 2002.
Comportamentul lor violent consta in agresarea fizica - bataie, impuscare, injunghiere sau ranirea - a altei persoane atat de rau, incat aceasta sa necesite ingrijiri medicale. Problema violentei si a steroizilor a provocat numeroase controverse in iunie 2007, cand luptatorul profesionist de wrestling, Chris Benoit, si-a ucis sotia si fiul lor in varsta de 7 ani, dupa care s-a sinucis in apropiere de Atlanta. Autopsia a relevat faptul ca Benoit avea cantitati mari de steroizi anabolizanti si alte droguri in sange.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.