Oamenii de stiinta de la Universitatea St. Andrews au descoperit cea mai fierbinte planeta care are temperaturi de 2.250 de grade Celsius, adica jumatate din temperatura Soarelui nostru.
Noua planeta , denumita WASP-12b, este de 1,5 ori mai decat Jupiter, iar distanta dintre ea si Soare este de patru ori mai mica decat cea dintre Pamant si Soarele din sistemul nostru solar.

Descoperirea a fost facuta prin utilizarea simultana a doua telescoape, unul in insulele Canare si celalalt in Africa de Sud, informeaza "Daily Mail". Planetele din afara sistemului nostru solar sunt comparate cu soarele din sistemul lor solar, pentru a putea masura intensitatea razelor infrarosii, sau caldura, pe care le emit. Dimensiunea si traiectoria planetelor sunt calculate de astronomi in functie de datele inregistrate de cele doua telescoape.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.