O echipa mixta de oameni de stiinta a identificat doua gene la barbatii caucazieni, care impreuna sporesc de sapte ori riscul calvitiei clasice.

Cercetatorii de la King’ College din Londra, de la GlaxoSmithKline si de la Universitatea McGill din Montreal anunta sperante pentru dezvoltarea unor terapii genice impotriva pierderii parului. Asta dupa ce au descoperit un factor de risc genetic pe cromozomul 20 si in conditiile in care se crede ca 80% din cazurile intalnite in randul tagmei masculine sunt ereditare, informeaza publicatia „Science Daily“.

Alaturi de colegii lor din Islanda, Elvetia si Olanda, cercetatorii au realizat experimente pe 1.125 de barbati caucazieni suferind de calvitie clasica, manifestata prin caderea parului dupa un tipar bine definit, incepand de deasupra tamplelor si rezultand intr-o dispunere in forma de M.

Cu aceasta ocazie, au gasit doua variante genetice pe cromozomul mai sus-amintit ce sporesc considerabil riscul acestei forme de cadere a parului, testandu-si descoperirea pe alti 1.650 de barbati caucazieni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.