Americanii pregatesc masini capabile sa decoleze si sa aterizeze vertical si sa atinga pana la 600 de kilometri pe ora la aproape 8.000 de metri altitudine.

M400 Skycar este cel mai mare proiect al companiei Moller Int., din California, la care fondatorul Paul Moller viseaza de la 15 ani, scrie publicatia „LiveScience“.

De la primele schite de elicopter, americanul si-a pus in gand sa lanseze deasupra soselelor aglomerate autovehicule zburatoare pentru publicul larg. Acum are in lucru doua modele functionale: M400 Skycar, perfect pentru drumetii mai lungi de 80 de kilometri, si M200X Neuera, ce poate fi folosit atat de fermieri, cat si de armata si de autoritatile vamale. M400 Skycar, aflat la trei ani distanta de iesirea pe piata, se aseamana cu o masina sport de segment mic, cu botul ascutit, colorata intr-un rosu luminos si prevazuta cu doua seturi de elice pentru decolare si un habitaclu din plexiglas, pentru patru calatori.

In viziunea lui Moller, noul autoturism va putea zbura de la 200 km/h, la nivelul marii, la peste 600 km/h la inaltimi de aproape 8.000 de metri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.