Un britanic a scos Islanda la vanzare saptamana trecuta pe site-ul de licitatii online eBay, cu pretul de plecare de 99 de pence, relateaza NewsIn.
Oferta, numita "oportunitate unica de a achizitiona o tara din Europa de Nord", a fost publicata marti si pana vineri dupa-amiaza primise deja 84 de propuneri. Cea mai ridicata era de 10 milioane de lire sterline, echivalentul a 12,6 milioane de euro.

"Aflata in Atlanticul de Nord, Islanda ii va oferi fericitului castigator al acestei licitatii un mediu locuibil, cai islandezi si o situatie financiara relativ incoerenta"
, potrivit anuntului.

"Groenlanda si Bjork nu sunt incluse in oferta", avertizeaza autorul anuntului.

Tara nordica se confrunta cu o criza financiara fara precedent, care ameninta cu falimentul sistemul sau bancar si amplifica riscurile asupra economiei sale in ansamblu. Reykjavikul a cerut ajutorul statelor straine pentru a creste rezervele de lichiditati si a facut o nationalizare partiala a principalelor sale banci private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.