De-a lungul timpului, numerosi centenari au dezvaluit propriul secret al longevitatii: exercitii fizice, consumul redus de bautura sau interzicerea fumatului. La varsta de 105 ani, o femeie din Marea Britanie are alta teorie: fara sex

Cea mai batrana virgina a Angliei marturiseste ca a ales o viata de ascet, fiind prea ocupata pentru relatii intime. Fosta secretara nu regreta faptul ca a ramas virgina: “Oamenii m-au intrebat in nenumarate randuri daca sunt lesbiana, raspunsul este nu. Doar ca nu am fost niciodata interesata de aceasta latura si astfel nu am cochetat cu sexul”.

Batranica nu a avut niciodata un prieten pentru ca nu avrut “sa-si bata capul” cu relatii intime. In schimb, a avut numeroase relatii platonice si de amicitie cu mai multi barbati, refuzand cererile in casatorie ale cestora. “Pe vremea mea, femeile intretineau relatii intime doar cu barbatii lor, iar eu am ales sa nu ma marit”, a declarat Clara Meadmore pentru Daily Mail.

“Totul este atat de rapid in zilele noastre. Nu stiu prea multe despre adolescentii din ziua de azi sau despre cum procedeaza ei, cu siguranta in mod diferit de cum mi-am trait eu viata. Am luat decizia de a nu ma casatori la varsta de 12 ani si nu mi-am schimbat-o de atunci”, a marturisit aceasta.

Meadmore s-a nascut in Glasgow in anul 1903, la doi ani dupa moartea Reginei Victoria. A fost “martora” scufundarii Titanicului, in 1912, dar si la izbucnirea primului Razboi Mondial Familia ei a emigrat pe cand avea sapte ani, mai intai in Egipt si, ulterior, in Canada si Noua Zeelanda. La 20 de ani Meadmore s-a reintors in Anglia pe cont propriu unde a lucrat ca secretara in cadrul armatei.

“Am trait intr-o perioada de timp in care femeile nu erau ascultate. A trebuit astfel sa-mi apar drepturile si sa-mi castig existenta singura. Multi barbati nu erau de acord cu acest spirit, iar cu timpul am devenit prea batrana pentru a ma mai casatori”, a incheiat Clara Meadmore.

In loc sa mearga la intalniri, domnisoara Meadmore s-a ocupat in timpul liber de gradinarit, gatit, fiind pasionata de carti si radio.

“Pe cand era doar o copila, Clara i-a spus mamei ei ca nu se va casatori niciodata, iar pentu ea acest lucru insemna o viata fara sex. A fost intotdeauna foarte independenta si fericita cu hobby-urile si prietenii ei. Clara a crezut cu adevarat in ea insasi si a ales sa faca totul asa cum a simtit, bucurandu-se astfel de o viata lunga”, a declarat un prieten apropiat Clarei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.