Mick Jagger, John Lennon si alti artisti faimosi erau mai degraba preocupati de bani in perioada anilor '60, decat de postura lor de idoli ai generatiei tinere, potivit unui istoric al Universitatii Cambridge.
"Cu totii au dorit sa vanda albume si nu au fost interesati de impactul pe care l-au avut ca lideri rebeli ai generatiei tinere", sustine doctorul David Fowler in noua sa carte despre cultura adolescentilor, intitulata "Youth Culture in Modern Britain".

"Perioada anilor '60 este considerta a fi leaganul culturii tinerilor, moment in care aceasta a si explodat; totusi, nu este exclus ca tocmai acestia sa fi fost anii in care curentul a inceput sa dispara. Oamenii tind sa scape din vedere o realitate evidenta - consumerismul, dincolo de cheltuirea banilor, reprezinta un mod de viata. Grupurile vocale, printre care si Beatles, nu erau altceva decat muzicanti interesati de imbogatire. Au reprezentat interesele tinerilor in aceeasi masura in care au facut-o The Spice Girls in 1990", crede Fowler.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.