Inceputul secolului al XXI-lea a fost caracterizat drept secolul vitezei, pe buna dreptate. Omul a incercat si a reusit in nenumarate randuri sa creeze masinarii care sa-i satisfaca tot felul de pretentii in cel mai scurt timp posibil. Astfel am ajuns sa calatorim cu viteze de pana la 900 de kilometri pe ora, sa trimitem mesaje in orice colt al planetei in doar cateva secunde so, nu in ultimul rand, sa ne deplasam pe verticala cu... cele mai rapide lifturi din lume. Iata care sunt acestea:

  • Imagineaza-ti ca lucrezi intr-o cladire foarte inalta, asa cum este blocul Taipei 101, care masoara 508 metri inaltime. Trebuie sa ajungi la etajul 101 pentru a semna cel mai important contract din viata ta. Ai intarziat, desi de soarta unei semnaturi poate depinde job-ul tau. Nu te teme, lifturile cu care turnul este dotat ating viteza de 1,01 km pe minut, oferindu-ti posibilitatea sa ajungi la timp oriunde in cladire.

  • Al doilea cel mai rapid ascensor din lume este cel al turnului Yokohama Landmark Tower din Japonia. In aceasta cladire lifturile ating viteza de aproximativ 750 de metri pe minut. Cladirea este cea mai inalta din Japonia si a fost terminata in anul 1993. Aceasta are inaltimea de 296 metri.