Cercetatorii romani au lansat si viitoare vehicule pentru orasele aglomerate, si cereale cu nume de femei.

Banii si actele false pot fi detectate de un nou aparat facut in Romania si prezentat la Salonul Inventika, organizat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica. „Analizorul de documente“ examineaza filigranul, liniile de siguranta, dar si colorantii sau calitatea culorii si hartiei. „Aparatul foloseste mai multe tipuri de lumini pentru mai multe tipuri de inscrisuri. Are lumini care bat de jos in sus, ultraviolete pentru elementele de secretizare, lumini de sus care analizeaza scrisul in relief“, explica Grigore Victor Lucian, inginer la Optoelectronica, firma care realizeaza acest analizor in Romania.

Inventatorii au expus si un videocomparator pentru analiza de valoare a documentelor, prin care se pot compara acte ori se pot suprapune cu alte acte autentice.

„Orice tip de document poate fi cercetat: pasaport, acte de vanzare-cumparare, taloane auto. Poate fi folosit de politie, criminalistica, banci, aeroporturi, case de schimb valutar, loterii sau filatelie. Deja Politia de Frontiera are acest aparat la toate punctele vamale“, spune inginerul de la Optoelectronica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.