La Living XXL, un bar-restaurant in forma de cupola, situat in apropierea unui zgarie-nori in care isi are sediul Banca Centrala Europeana, grupuri de finantisti imbracati in costum si cu cravata, iar cu asalt barul in fiecare miercuri pentru "after work", scrie NewsIn. Rasuna rasete, se ciocnesc pahare, se arunca ocheade fetelor, intr-o atmosfera vesela. Si totusi, nu au inima usoara, spune Tarkan in varsta de 30 de ani.

In costum inchis, el isi sarbatoreste prima zi de munca la Commerzbank, dupa mai multi ani la operatorul Bursei de la Frankfurt, Deutsche Borse. "Atmosfera este atat de tensionata, incat angajatii unei banci concurente cu a mea nu mai au voie sa vorbeasca cu presa", spune Tarkan, pe care nu il cheama de fapt Tarkan. A preferat si el sa-si dea un nume fals.

Axel, un colos cu cravata care lucreaza la departamentul de investitii al Dresdner Bank, afiseaza ceva mai mult optimism. "Nu mi-e frica de cum imi va influenta criza viitorul profesional. Contractul meu a fost prelungit, iar piata se va redresa oricum intr-un an sau doi".