O comisie internationala de criminalisti va examina teoria potrivit careia sotialui Johann Sebastian Bach, Anna Magdalena, a compus o parte dintre lucrarile atribuite marelui compozitor.

Profesor asociat al Universitatii Charles Darwin din Australia, Martin Jarvis, va prezenta rezultatul cercetarii sale saptamana aceasta, cu ocazia Simpozionului International de Criminalistica din Melbourne.

"Dovezile stiintifice demon­streaza ca relatia dintre Anna Magdalena si Johann Sebastian Bach nu a fost niciodata inteleasa corect, a explicat Jarvis. Conform acestuia, Anna Magdalena a ramas in istorie drept o femeie casnica, simpla, care ingrijea copii si transcria manuscrise. "Concluzia mea nu doreste sa transeze la modul categoric lucrurile. Totusi, maniera patetica in care a prezentat traditia aceasta femeie lasa mult de dorit...", a adaugat Jarvis.

Profesorul, actualmente director artistic al Orchestrei Simfonice Darwin, a considerat, inca de cand era student la Academia Regala de Muzica din Londra, ca suitele de violoncel ale lui Bach nu se incadrau in tiparele consacrate ale compozitorului.

"In prima suita, sunetele sunt scurte si simple, in comparatie cu primele acorduri ale viorilor - acest fapt mi-a dat de gandit", a completat Jarvis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.