Specialistii au descoperit o substanta care ar putea ajuta la tratarea cancerului la creier. Substanta, obtinuta prin combinarea veninului de scorpion cu iodul radioactiv, poate ajuta la impiedicarea raspandirii celulelor canceroase la nivelul creierului.

Potrivit DailyMail, veninul de scorpion a fost atestat oficial ca fiind o substanta absolut necesara in tratarea acestui tip de cancer. Intepatura scorpionului are in compozitie neurotoxine care contin peptide ce se fixeaza pe celulele canceroase si lasa neatinse celulele sanatoase.

Peptidele sunt molecule care reunesc doi sau mai multi aminoacizi, creand astfel blocuri de proteine. In urma testelor s-a descoperit ca aceste molecule sunt invadate de tumori (san, piele, creier si ale tesutului pulmonar), protejand astfel celulele sanatoase.

In cadrul unor teste facute anul trecut, cercetatorii au injectat combinatia de venin si iod radioactiv unui numar de 59 de persoane care sufereau de cancer la creier. Toti pacientii au murit, insa cei care au primit o doza mai mare din acest amestec au trait mai mult cu aproape trei luni decat ceilalti, potrivit Realitatea.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au inceput sa administreze tratamentul pacientilor care sufera de diferite tipuri de cancer la creier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.