Dupa nenumarate speculatii legate de disparitia miliardarului american Steve Fossett apar noi dovezi care sprijina teoria prabusirii avionului pilotat de acesta in desertul Nevada, California

James Stephen Fossett s-a nascut in 1944, s-a imbogatit din mai multe afaceri financiare pe care le detinea, si este cunoscut in toata lumea pentru spiritul sau de aventurier care i-a adus nu mai putin de 116 recorduri mondiale (dintre care peste jumatate nu au fost inca doborate).

Cunoscut ca navigator, pilot de avioane de mici dimensiuni si entuziast al baloanelor cu aer cald, a ramas in istorie dupa ce a reusit sa inconjoare lumea in doar 67 de ore, fara sa se opreasca si fara sa realimenteze aparatul de zbor in care se afla (Virgin Atlantic GlobalFlyer). In 2002, Fosset a fost primul om care a facut ocolul pamantului, singur, intr-un balon cu aer cald.

Cinci ani mai tarziu, pe data de 3 septembrie 2007, omul de afaceri se afla la ferma prietenului sau, Barron Hilton - planuise sa efectueze un zbor de trei ore deasupra desertului Nevada. Dupa ce s-a cazat la o vila aflata pe proprietate, Fossett a intarziat sa apara, moment in care Peggy, sotia acestuia, a alertat autoritatile americane. Desi au folosit elicoptere dotate cu sisteme de localizare performante, cautatorii nu au reusit sa dea de urma barbatului.

Disparitia miliardarului a ramas invaluita in mister, in contextul in care circumstantele evenimentului sunt cel putin stranii. In primul rand, Fossett a ales un model de avion nepotrivit pentru talia lui, Bellanca Citabria Super Decathlon, despre care apropiatii spun ca nu se afla in topul preferintelor acestuia. In al doilea rand, ca niciodata, barbatul a lasat in urma aparatul GPS (nelipsit in calatoriile lui). Apoi, unul dintre pilotii gazdei, ultima persoana care l-a vazut in viata, a povestit ca omul de afaceri i-a cerut sa-i pregateasca avionul, in ciuda faptului ca Fossett nu mai permisese acest lucru nimanui pana atunci. In plus, avionul, care era dotat cu un sistem de localizare prin satelit, nu a fost identificat niciodata. La sfarsitul anului 2007, sotia miliardarului a cerut autoritatilor americane sa-l declare mort pe acesta, fapt care s-a si petrecut la inceputul anului urmator (februarie 2008).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.