Fetele tinere care au o viata sexuala activa sunt mult mai predispuse la depresii decat cele virgine
Potrivit unui nou studiu al unor cercetatori americani, sexul in adolescenta este urmat de sentimente de vinovatie si contribuie la pierderea increderii in propria persoana. Studiul, realizat pe mai mult de 14.000 de adolescente cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, a demonstrat ca sentimentele de vinovatie si rusine sunt cauza directa a activitatii sexuale, si nu a altor factori, cum ar fi dificultatile in familie sau crizele varstei. "Daily Mail" scrie ca studiul arata ca sexul in adolescenta dubleaza riscul tinerelor de a avea depresii. Astfel, 19% dintre fetele care si-au inceput viata sexuala si doar 9,2% dintre cele virgine manifesta simptome majore ale depresiei.

Acelasi studiu a aratat ca sanatatea mintala a baietilor, din aceeasi grupa de varsta, nu depinde in nici un fel de viata sexuala. Studiul cercetatorilor americani completeaza un altul, realizat in anul 2007 de catre reprezentantii Asociatiei Psihologice Americane, care avertiza ca mediatizarea excesiva a implicarii tinerelor in scandaluri cu tenta sexuala afecteaza sanatatea mentala a tinerelor. Medicul Trevor Stammers a spus ca noul studiu confirma faptul ca cele mai multe fete "regreta raporturile sexuale incepute devreme".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.