O mica partitura, de o pagina, semnata de Wolfgang Amadeus Mozart, a fost descoperita in colectia Mediatecii din Nantes, Franta, unde a fost identificata de un cercetator de la institutul Mozarteum din Salzburg, informeaza NewsIn.

Partitura, "cat o pagina de caiet mare", face parte dintr-un fond al Mediatecii provenit din donatia colectionarului si pictorului Pierre-Antoine Labouchere, care a trait in secolul al 19-lea, la Nantes. Din acest fond mai fac parte si scrisori ale lui Mozart catre tatal sau.

Bucata muzicala de pe partitura este un "Credo in Re mjor" cu 15 masuri.

Documentul a fost descoperit de cercetatorii unui institut german si a fost identificat de un specialist de la Salzburg.

Cei dintai stiau despre existenta unor documente referitoare la Mozart in Mediateca de la Nantes, "dar nu se asteptau la o astfel de descoperire", spune Yannick Guin, consilier municipal in orasul francez.

Nascut la Salzburg in 1756, Wolfgang Amadeus Mozart s-a instalat, in 1781, la Viena, unde a murit 10 ani mai tarziu, la varsta de 35 de ani. Mai multe dintre capodoperele sale au fost compuse in capitala Austriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.