Arheologii rusi au anuntat ca au descoperit capitala de mult disparuta a regatului Khazar, din sudul Rusiei, un pas major in cercetarile privind acest stat iudaic
"Este o descope­rire de importanta majora", a declarat organizatorul expe­ditiei care a facut descope­rirea, Dmitri Vassiliev, profesor la Universitatea de Stat din Astrahan. Descoperirea a fost facuta in apropierea satului Samosdelka, la nord de Marea Caspica.

"Putem face lumina asupra unuia dintre cele mai intrigante mistere ale acestei perioade, in ceea ce priveste modul in care traiau khazarii, traditiile lor, riturile funerarea si cultura", a spus el. Locali­tatea descoperita a fost capitala khazarilor, popor seminomad turc ce a adoptat, in secolele VIII-X, iudaismul ca religie de stat, inainte de a fi capturat si distrus de liderii vechii Rusii. La apogeul sau, statul khazar si vasalii sai controlau o mare parte din ceea ce formeaza in prezent sudul Rusiei, vestul Kazah­stanului, estul Ucrainei, Azerbaidjanul si parti insemnate din regiunea rusa a Caucazului de Nord.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.