La 4 octombrie 1957, Uniunea Sovietica a lansat in spatiu Sputnik I, el devenind primul obiect realizat de mana omului care a atins orbita Pamantului. Pentru a sarbatori a 50-a aniversare a lui Sputnik, Null-hypothesis.co.uk a realizat o lista cu zece dintre cele mai bizare obiecte care au fost duse, uitate sau lasate dincolo .
10. Mingii de golf
Doua bile de golf s-au lovit in spatiu. Probabil, primul contact al omului cu extraterestrii va fi atunci cand acestia vor veni sa ne ceara socoteala pentru mingiile de golf care le-au spart o fereastra.

9. Salmonella
Se pare ca oricine poate obtine „viza” de trecere in spatiu in ziua de azi, chiar si microbii cauzatori de moarte. Cu toate acestea, specialistii si oamenii care au voie de fapt si de drept sa fie pe acolo nu au parut sa fie prea incantati cand s-au trezit cu Salmonella printre ei.

8. Sabia cu laser a lui Luke Skywalker
Nu, nu este o gluma. Este absolut adevarat - sabia luminoasa cu laser pe care Luke insusi a folosit-o pentru a se lupta cu Dark Side a facut o calatorie de sase milioane de mile in spatiu. Chiar Chewbacca a fost acolo pentru a o vedea, chiar si fara a fi in functiune.

7. Cartofi dulci
Un punct de referinta important al cercetarilor „stelare”, este momentul in care chinezii au amestecat legume la "milioane de ani lumina" deasupra Pamantului pentru a vedea daca au un alt gust la intoarcerea pe Pamant. Ei bine, spre dezamagirea lor, au constatat ca aveau exact acelasi gust.

6. Excremente de pasare
Nu e de mirare ca niciodata nu puteti sa scapati de excrementele de porumbel care va murdaresc parbrizul . Nici furtunile severe din spatiu nu au putut sa scape de ele, pe parcursul unui experiment. Insa nu au rezistat temperaturii crescute la reintoarcerea pe Pamant.

5. O statie radio spatiala
Daca ati crezut pana acum ca aceste calatorii in spatiu ar putea deveni plictisitoare dupa o vreme, ar trebui sa va mai ganditi. O companie de audio-vizual a venit cu idee inovatoare care va face muzica sa rasune din belsug toate viitoarele hoteluri si case de vacanta spatiale.

4. Cenusa lui Scotty
Cand James Doohan a murit in 2005 nu au gasit niciun loc pentru plasarea cenusii sale. Acum resturile umane ale lui Scotty din Star Trek sunt mai in siguranta in afara spatiului terestru.

3. Dansatorul cosmic
O sculptura a fost trimis in spatiu pentru a "investiga ... avantajele de a integra arta in mediul de viata si de munca ". Sau, sa o zicem pe sleau, sa investigheze modul in care se poate ajunge mai repede in Cartea Recordurilor.

2. Stele de mare
Animale de toate formele si dimensiunile au facut aceasta calatorie in spatiu, inclusiv un grup aventuros de stelute de mare . Insa acestea cred ca vor fi dezamagite cand vor ajunge la „Marea de Liniste” din spatiu.

1. Orice doriti
O companie canadiana va ofera sansa de a trimite intr-o calatorie in spatiu aproape orice doriti. Cu specificarea ca propria sotie nu poate fi trimisa acolo si uitata, pentru a scapa de ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.