Milioane de femei din toata lumea folosesc produsele cosmetice pentru a arata mai bine, pentru a retusa anumite defecte, pentru a arata cu cativa ani mai tinere, sau pur si simplu ca sa dobandeasca un aer de prospetime.

Se pare insa ca frumusetea te poate costa si sanatatea, si chiar viata. Nu este vorba despre tratamentele invazive de tipul operatiilor chirurgicale, ci de banalul machiaj de zi cu zi. Produsele cosmetice contin ingrediente care afecteaza fertilitatea, grabesc imbatranirea si pot provoca alergii, cancer si alte
probleme de sanatate, informeaza publicatia britanica DailyMail consultata de ziare.com.

O directiva a Uniunii Europene din 2006 privitoare la produsele cosmetice interzice produsele care contin ingrediente cancerigene, mutagenice sau toxine reproductive, insa chimicale ca parabenul sunt prezente in aproape toate produsele de pe piata si sunt extrem de daunatoare.

La fel cum pe etichetele unor alimente sunt inscrise E-urile continute care afecteaza sanatatea, etichetele produselor cosmetice arata ca majoritatea contin componente chimice care duc la imbatranirea tenului, pot cauza alergii sau boli grave.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.