Aproape jumatate dintre britanici - 44% dintre ei- sufera de "discomgoogolation", (discomfortul Google- in traducere libera). In conformitate cu un sondaj de opinie, cu peste un sfert din populatia din marea Britanie- mai mult de 27% - admit ca sunt intr-un continuu stres cand sunt in imposibilitatea de a se conecta la internet.

"Proliferarea in banda larga a insemnat introducerea pentru prima data in istorie a culturii de "raspunsuri instant", a spus psiholog Dr. David Lewis, care a identificat discomfortul prin masurarea batailor inimii si a activitatii creierului.

Termenul "discomgoogolation" provine de la "discombobulate", care inseamna a fi confuz sau frustrat, la care se adauga si implicarea lui Google, care face toata treaba.

"O galaxie de informatii este obtinuta doar printr-un click al mouse-ului si astfel am devenit dependenti de web", a adaugat Lewis. "Cand nu pot sa intru online, starea de panica incepe sa ma cuprinda, devin nervos si fumez tigara dupa tigara."

Citeste si:

"A fost surprinzator sa observam ca acest stres modifica activitatea cerebrala si creste tensiunea arteriala a participantilor, in momentul in care au fost deconectati de la Internet.", mai declara Dr. Lewis pentru Reuters.

Sondajul a gasit de asemenea, si ca 76% a dintre britanici nu ar putea trai fara Internet, cu peste jumatate din populatie, folosind web-ul intre una si patru de ore pe zi. Mai dureros este insa ca 19 % din oameni petrec mai mult timp online decat cu familia lor intr-o saptamana. 47 % din cei chestionati cred ca Internetul este mult mai important in vietile oamenilor decat religia, iar una din cinci persoane acorda o mai multa atentie internetului decat partenerului lor.

Chestionarul a fost Comandat de serviciu de informatii 118118, sondajul YouGov interogand 2100 de britanici in timpul primei saptamani a lunii iulie.