Aproape jumatate dintre britanici - 44% dintre ei- sufera de "discomgoogolation", (discomfortul Google- in traducere libera). In conformitate cu un sondaj de opinie, cu peste un sfert din populatia din marea Britanie- mai mult de 27% - admit ca sunt intr-un continuu stres cand sunt in imposibilitatea de a se conecta la internet.

"Proliferarea in banda larga a insemnat introducerea pentru prima data in istorie a culturii de "raspunsuri instant", a spus psiholog Dr. David Lewis, care a identificat discomfortul prin masurarea batailor inimii si a activitatii creierului.

Termenul "discomgoogolation" provine de la "discombobulate", care inseamna a fi confuz sau frustrat, la care se adauga si implicarea lui Google, care face toata treaba.

"O galaxie de informatii este obtinuta doar printr-un click al mouse-ului si astfel am devenit dependenti de web", a adaugat Lewis. "Cand nu pot sa intru online, starea de panica incepe sa ma cuprinda, devin nervos si fumez tigara dupa tigara."

"A fost surprinzator sa observam ca acest stres modifica activitatea cerebrala si creste tensiunea arteriala a participantilor, in momentul in care au fost deconectati de la Internet.", mai declara Dr. Lewis pentru Reuters.

Sondajul a gasit de asemenea, si ca 76% a dintre britanici nu ar putea trai fara Internet, cu peste jumatate din populatie, folosind web-ul intre una si patru de ore pe zi. Mai dureros este insa ca 19 % din oameni petrec mai mult timp online decat cu familia lor intr-o saptamana. 47 % din cei chestionati cred ca Internetul este mult mai important in vietile oamenilor decat religia, iar una din cinci persoane acorda o mai multa atentie internetului decat partenerului lor.

Chestionarul a fost Comandat de serviciu de informatii 118118, sondajul YouGov interogand 2100 de britanici in timpul primei saptamani a lunii iulie.