Orasul-piramida va fi construit in Dubai si va putea gazdui o comunitate de peste un milion de persoane.
La urmatoarea editie a expozitiei din Dubai International Exhibition Centre va fi prezentat un oras al viitorului, ecosustenabil si cu autonomie in termeni energetici, unde se va putea locui fie pe orizontala, fie pe verticala. Se va chema - si, de altfel, deja se cheama - Ziggurat si se va construi chiar in Dubai. Orasul promite sa revolutioneze urbanistica, propunand un model perfect ecoprietenos cu un amestec special de spatii verzi, publice si private.

Desi pare un proiect coborat din science-fiction, Zigurrat este o realitate, deschizand o noua era in modul in care este privit mediul inconjurator. Orasul care, asa cum sugereaza numele, evoca tipicele temple mesopotamice poate oferi adapost la peste un milion de persoane si in aceasta formula se vor putea remodela mai multe centre deja existente, ocupand numai o zecime din teritoriu. Expertii il definesc drept un oras "carbon neutru", cu zero emisii de anhidride carbonice, iar ambitiosul proiect arhitectonic realizat de societatea Timelinks are meritul special de a ajunge la aceste preformante gratie utilizarii energiei solare si eoliene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.