Cel mai tanar membru al echipelor de salvare aflate in zonele inundate din Banat are 12 ani. Andrei Eduard Oprea l-a convins pe tatal sau, care este seful unei asemenea echipe, sa il ia cu el si, de aproape o saptamana, este printre sinistrati.
In momentul in care caravana BGS a plecat pentru a doua oara catre zonele afectate de inundatii, primul pe lista s-a inscris Andrei. Foarte bun inotator si cu o determinare demna de invidiat, baiatul de numai 12 ani a reusit sa convinga seful echipajului, propriul tata, sa-l accepte. El a fost secondat de varul sau, Mihai Oprea, in varsta de 16 ani.

PRINTRE SINISTRATI

In timp ce ceilalti copii de varsta lui isi petreceau timpul la televizor, in fata calculatorului sau afara la fotbal, Andrei era in Timis, unde a trait o experienta pe care nu o va uita: a impartit ajutoare, a incurajat oamenii, si-a pus vesta de salvare si a plecat cu echipajul in barca, pentru a salva animale si pentru a recupera ceea ce se mai putea din agoniseala si amintirile satenilor. Asa se face ca, in ziua de Paste, baiatul era intr-un adapost si incuraja batranii care tremurau si plangeau. Erau surprinsi sa primeasca oua rosii, cozonac, suc sau ciocolata din mainile unui copil, fara ca el sa pofteasca la ele: "Sunt pentru dumneavoastra. Noi le-am adus ca sa va facem o bucurie!", le spunea Andrei. "El este energia si puterea intregului echipaj. Nu mi-a fost simplu sa iau decizia de a-i da voie sa vina cu noi. Insa nu regret si sunt mandru de cel mai tanar salvator!", povesteste Bogdan Oprea, tatal lui Andrei.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.