Cel mai tanar membru al echipelor de salvare aflate in zonele inundate din Banat are 12 ani. Andrei Eduard Oprea l-a convins pe tatal sau, care este seful unei asemenea echipe, sa il ia cu el si, de aproape o saptamana, este printre sinistrati.
In momentul in care caravana BGS a plecat pentru a doua oara catre zonele afectate de inundatii, primul pe lista s-a inscris Andrei. Foarte bun inotator si cu o determinare demna de invidiat, baiatul de numai 12 ani a reusit sa convinga seful echipajului, propriul tata, sa-l accepte. El a fost secondat de varul sau, Mihai Oprea, in varsta de 16 ani.

PRINTRE SINISTRATI

Citeste si:

In timp ce ceilalti copii de varsta lui isi petreceau timpul la televizor, in fata calculatorului sau afara la fotbal, Andrei era in Timis, unde a trait o experienta pe care nu o va uita: a impartit ajutoare, a incurajat oamenii, si-a pus vesta de salvare si a plecat cu echipajul in barca, pentru a salva animale si pentru a recupera ceea ce se mai putea din agoniseala si amintirile satenilor. Asa se face ca, in ziua de Paste, baiatul era intr-un adapost si incuraja batranii care tremurau si plangeau. Erau surprinsi sa primeasca oua rosii, cozonac, suc sau ciocolata din mainile unui copil, fara ca el sa pofteasca la ele: "Sunt pentru dumneavoastra. Noi le-am adus ca sa va facem o bucurie!", le spunea Andrei. "El este energia si puterea intregului echipaj. Nu mi-a fost simplu sa iau decizia de a-i da voie sa vina cu noi. Insa nu regret si sunt mandru de cel mai tanar salvator!", povesteste Bogdan Oprea, tatal lui Andrei.