Oamenii de stiinta americani au reusit sa produca ovule umane in laborator, prin maturizarea celulelor-susa prelevate din ovare, transmite site-ul Ananova. Echipa de cercetatori de la Universitatea Tennessee din Knoxville sustine ca producerea de ovule in laborator din celule-susa provenite din ovare ar putea elimina nevoia de donatori si ar putea intarzia menopauza cu pana la 12 ani.

In timpul experimentului, cercetatorii au prelevat celule-susa din ovarele unor femei cu varsta intre 39 si 52 de ani. Celulele au fost cultivate in laborator timp de cinci sau sase zile, unele dintre ele transformandu-se in ovule functionale, care pot fi fertilizate si se pot transforma in embrioni.

Profesorul Antonin Bukovsky, care a condus experimentele, a declarat ca succesul sau "ofera strategii noi de prezervare a ovulelor pentru fertilizarea in vitro si tratarea sterilitatii feminine". Succesul acestui experiment pune la indoiala ideea ca femeile se nasc cu un anumit numar de potentiale ovule si confirma faptul ca celulele-susa din ovare pot genera noi ovule de-a lungul vietii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.