Cei care sustin ca isi pot da seama de orientarea sexuala a unor persoane straine doar din fotografii-portret merita sa fie crezuti pe cuvant, releva un studiu realizat de un absolvent al Universitatii Tufts, din Statele Unite, si publicat, luna trecuta, in 'Journal of Experimental Social Psychology'
Asa-numitul „gayradar" exista si functioneaza cu o rapiditate surprinzatoare, sustine autorul studiului, Nicholas Rule. El a selectat cincisprezece studenti, baieti si fete, carora le-a pus in fata fotografii cu 90 de barbati, gasite in anunturile personale on-line si pe portalul Facebook. In numai 50 de milisecunde, studentii au putut stabili cu precizie, in 60% dintre cazuri, daca barbatul din poza este homosexual sau heterosexual. Rezultatele obtinute au fost doar putin mai bune atunci cand tinerilor li s-a permis sa analizeze fotografiile timp de zece secunde, dar mult mai proaste cand acestia au avut la dispozitie cel mult 33 de milisecunde.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.