Intel a creat un sistem de transmitere a energiei electrice pe calea undelor
Directorul de dezvoltare tehnologica al corporatiei americane Intel, Justin Rattner, a prezentat recent un sistem revolutionar de transmitere „fara fir" a energiei electrice, care promite „eliberarea de cabluri si prize" a apartamentelor din viitorul apropiat. Botezat WERL (Wireless Energy Resonant Link), sistemul a fost demonstrat public prin aprinderea de la distanta a unui bec de 60 W, care consuma mult mai multa energie electrica decat un computer modern.

Cel mai important aspect al WERL este ca electricitatea poate fi transmisa cu pierderi aproape inexistente si fara ca obiectele sau persoanele dintre emitator si receptor sa fie afectate in vreun fel. „Problema energiei fara fir nu era ca nu se putea realiza, ci cum sa fie facuta in mod sigur si eficient", a explicat Josh Smith, un cercetator al Intel implicat in proiectul WERL. „S-a dovedit ca organismul uman nu este afectat de campurile magnetice, ci de cele electrice. Asa ca realizarea noastra permite transmiterea energiei prin campuri magnetice, nu electrice", a adaugat Smith.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.