Mark David Chapman a oferit mai multe detalii despre crima care l-a facut celebru

La inceputul acestei luni, asasinul lui Lennon a fost audiat pentru o eventuala eliberare conditionata. Eliberarea i-a fost refuzata, iar acum s-au facut publice stenogramele de la audiere.

Conform acestora, Mark David Chapman, care are 53 de ani, a declarat ca nu sunt adevarate relatarile presei vremii despre crima: "ziarele spun ca l-am strigat pe domnul Lennon inainte sa-l impusc, dar nu este adevarat. Cred ca au inventat reporterii acest lucru. Nu s-a intamplat asa, el nu s-a intors spre mine.

L-am impuscat in spate, de cinci ori" a povestit criminalul.
Pe data de 8 decembrie 1980, artistul a fost acostat pe strada de un tanar care l-a rugat sa semneze o copie a albumului "Double Fantasy". Lennon si-a continuat drumul si cand s-a intors acasa, tanarul Mark David Chapman l-a impuscat mortal. Asasinul a recunoscut ulterior ca planuise crima cu trei luni inainte, dupa ce l-a vazut pe Lennon pe coperta albumului Beatles, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.