Peste 12.000 de portii de gulas si tocanita vor fi preparate, duminica, la Strandul Neptun din Arad, in cadrul Zilelor orasului, iar organizatorii au pregatit si un catlan (ceaun) cu o capacitate de 3.500 litri, adus din Ungaria, in care va fi preparat un gulas dintr-o tona de carne.

Potrivit organizatorilor, Primaria municipiului si Casa de Cultura a municipiului, la Festivalul Catlanelor vor participa 27 de echipe din Arad, Ungaria si Germania, care vor prepara tocanita, gulas sau papricas dupa retete proprii.

"Mancarea va fierbe in catlane la foc mic si pentru aceasta se vor folosi 5 tone de lemne. O atractie deosebita va fi Super - Catlanul, un ceaun urias de 3.500 litri, adus la Arad de un echipaj din Ungaria, care va prepara gulas de Szeged, dintr-o tona de carne, o tona de ceapa si una de cartofi. In total se vor prepara 12.000 de portii de gulas, pe care aradenii si turistii vor putea sa le deguste contra sumei de 3 lei/portia. Incasarile vor fi donate unei fundatii de caritate care se ocupa de copii si batrani in dificultate", a precizat, joi, Corina Draghici, purtator de cuvant in cadrul Primariei Arad.

Echipa castigatoare va fi desemnata de juriu si de publicul prezent, dupa degustarea atenta a mancarurilor din fiecare catlan.

Tot duminica, la Strandul Neptun, in cadrul Zilelor Aradului vor fi organizate spectacole, demonstratii sportive si diferite concursuri, precum si un concert de muzica populara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.