Considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei, parintele Arsenie Papacioc s-a nascut in urma cu 94 de ani in comuna Perieti-Ialomita
Isi face anii de ucenicie monahala in Manastirile Cozia si Antim si este calugarit la 26 septembrie 1949 la Manastirea Sihastria, sub ascultarea vestitilor nostri duhovnici Arhimandritul Cleopa Ilie, in calitate de staret si a ieroschimo­nahului Paisie Olaru, informeaza site-ul crestinortodox.ro. Inchis pentru convingerile sale si in timpul dictaturii lui Carol al II-lea, in timpul prigoanei comunist-bolsevice a fost condamnat la 40 de ani de inchisoare.

Din anul 1976 devine duhovnicul Schitului Sfanta Maria-Tomis de la Techirghiol. Intr-un adevarat testament ortodox parintele marturiseste azi: "Dumnezeu vrea pace. Vrea pace mai mult decat oricine, dar nu cu dracul! Ce intalnire are adevarul cu neadevarul? Murim! Pentru adevar, asta facem. Nu se pune problema: aparam adevarul, orice ar fi. Daca e moarte, e sfintenie, daca nu e moarte, e lasitate. Aparati adevarul! Moartea nu inseamna moarte, dragii mei. Ai trecut de la moarte la viata. Dar cel putin lucrurile se vad, pentru ca ai aparat adevarul." Parintele aminteste si o scena de la Aiud cand a infrant necredinta unui gardian spunandu-i: "Sunt gata sa mor pentru tot ce spun! Dumneavoastra incercati sa muriti pentru ce spuneti?". La multi ani, Parinte!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.