Expertii spun ca o lucrare atribuita unui artist german oarecare este, de fapt, o adevarata capodopera, semnata de insusi Leonardo da Vinci
Cunoscut ca " Portretul nuptial al unei tinere femei", tabloul a fost vandut cu 20.000 de dolari in urma cu zece ani. Expertii con­sidera insa acum ca valoarea lucrarii este de 10.000 de ori mai mare. Ei spun ca opera de arta seamana "din ce in ce mai mult cu o lucrare a lui da Vinci". Pictor, sculptor, arhitect, inventator, inginer, matematician, om de stiinta si chiar botanist, Leonardo da Vinci a fost ultimul artist din perioada renascentista. Astazi, istoricii de arta cred ca da Vinci este si autorul acestei lucrari, veche de mai bine de 500 de ani, lucru care i-ar creste valoarea pana la 200 de milioane de dolari. Alessandro Vezzosi, directorul muzeului din orasul natal al lui da Vinci, spune ca "Intensitatea, calitatea si puritatea lucrarii ne determina sa credem ca aproape sigur lucrarea ii apartine lui Leonardo. De asemenea, un alt indiciu important este cel legat de mana cu care a fost executata - stanga. Si este bine­cunoscut faptul ca da Vinci era stangaci".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.