Autoritatile ar putea decide inchiderea plajelor, dupa ce un copil de sapte ani a fost intepat de o astfel de meduza in timp ce se scalda in Atlantic
Plajele din Anglia au fost invadate de sute de meduze capabile sa ucida un om doar printr-o atingere. Specifica apelor calde ce spala coastele Portugaliei, teribila Physalia Physalis (Galera Portugheza) a fost purtata de vanturile puternice pana in apropierea plajelor Marii Britanii, pline de turisti dornici sa profite de ultima luna de vara. Un copil de numai sapte ani a scapat ca prin minune dupa ce a fost intepat, in timp ce se scalda in apele Atlanticului. Specialistii vorbesc acum de inchiderea plajelor, pentru a evita pierderea de vieti omenesti.
Cu tentacule lungi de pana la zece metri, Physalia Physalis poate ucide in numai cateva minute. Cele mai multe victime se ineaca dupa ce durerea intepaturii le paralizeaza intregul corp. Copii sunt cei mai expusi riscului deoarece Galera Portugheza este incredibil de frumoasa. De un albastru intens si cu o ''creasta'' in forma de vela, cu ajutorul careia ''navigheaza'' pe apele marii, ea reprezinta o adevarata curiozitate pentru cei mici, care sunt tentati atinga pe meduza ucigasa.
In urma cu trei saptamani, mii de Galere Portugheze au invadat si plajele Frantei. Intr-o singura zi, paramedicii au tratat 500 de victime.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.