Slaba performanta scolara a copiilor ar putea indica existenta unui risc foarte mare de a dezvolta schizofrenie in urmatorii ani, se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii britanici si suedezi
Notele mici obtinute la scoala conduc la schizofrenie, sustin oamenii de stiinta

Cercetatorii de la King's College din Londra si de la Institutul Karolisnka din Stockholm au urmarit performantele scolare si psihiatrice a 900.000 de copii nascuti intre 1973 si 1983.
Rezultatele studiului de psihologie au fost socante. Daca pana acum, studiille de sanatate mintala sustineau ca schizofrenia apare in special la persoane cu un coeficient ridicat de inteligenta, concluziile cercetatorilor suedezi si britanici au aratat o realitate cu totul diferita. Astfel, ei au observat ca elevii care au obtinut nota cinci la examenele de absolvire a ciclurilor scolare au de doua ori mai multe sanse de a fi diagnosticati cu schizofrenie decat colegii lor care au obtinut note mai mari.
Riscul este chiar mai mare in cazul copiilor care obtin rezultate scolare foarte slabe pe tot parcursul procesului de educatie. In cazul acestora, sustin cercetatorii, riscul aparitiei schizofreniei la maturitate este de patru ori mai mare.
Schizofrenia se manifesta prin aparitia unor halucinatii, deliruri, tulburari formale de gandire si comportament sau dezorganizarea personalitatii. Aceasta afectiune devine evidenta in jurul varstei de 20 de ani.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.