Analistii imobiliari spun ca vor fi zone in care nu se vor mai inregistra cresteri de preturi. Bucurestenii cauta terenuri situate la cel mult 30 de kilometri de Capitala

Speculatorii se orienteaza catre terenuri ieftine in speranta ca valoarea acestora va creste in timp in urma unor investitii in infrastructura. „Investitorii speculativi vor continua sa isi concentreze atentia asupra terenurilor situate de-a lungul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov si in zonele mai putin dezvoltate din estul si din sudul judetului Ilfov. In aceste zone se vor inregistra cele mai mari cresteri de pret, potentialul deosebit de dezvoltare al zonelor respective si nivelul actual al preturilor incurajand tranzactiile speculative“, se arata intr-un studiu realizat de compania Atisreal Romania. In ceea ce priveste viitoarea dezvoltare a Capitalei, se observa o concentrare a investitiilor catre zona de vest.

„Vestul Bucurestiului a devenit tot mai solicitat din punctul de vedere al cererii, estimandu-se ca acesta va deveni a doua zona rezidentiala ca importanta dupa nordul Capitalei. In ultimele 12 luni, in vest au fost incheiate mai multe tranzactii cu terenuri destinate proiectelor rezidentiale“, se mai arata in studiul Atisreal.
Cei care vor sa-si construiasca o locuinta vizeaza in general loturi mici de teren. In jurul Capitalei, preturile pentru astfel de parcele au crescut, insa in Capitala, in piata se vorbeste despre o stagnare a preturilor.

„Terenurile pentru casa situate in jurul Bucurestiului s-au scumpit, in unele zone, chiar si cu 50%. In Bucuresti, proprietarii unor astfel de terenuri nu tin cont ca pe terenul lor poti sa construiesti doar o casa si cer preturi similare cu cele pe care poti sa faci un bloc, iar acestea au stagnat. In ceea ce priveste cererea, cele mai solicitate sunt terenurile de 400-500 de metri patrati“, spune Gabriel Urse, consilier imobiliar in cadrul departamentului Terenuri al companiei Euroest.

Preturile terenurilor difera in functie de suprafata parcelei. In sud, la Jilava, in cazul unei parcele de 600-1.000 de metri patrati, teren intravilan, cu utilitati, pretentiile proprietarilor urca la 150-250 de euro/mp. In cazul parcelelor mai mari, preturile scad la sub 100 de euro. In comuna Berceni, o parcela de pana in 1.000 de metri patrati se vinde cu 90-110 euro/mp.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.