Dezvoltatorul Atrium Centers a inceput lucrarile de contructie la prima sa investitie din Romania, Atrium Center Arad, jumatate fiind deja inchiriat.

Atrium Centers a inceput constructia mall-ului din Arad, jumatate fiind deja inchiriat Proiectul, unul din cele sapte mall-uri din Arad, va fi finalizat in luna septembrie 2009, iar suma alocata pentru dezvoltare se ridica la 72 milioane de euro, banca finantatoare fiind MKB Romexterra Bank. Din suprafata totala construita de aproximativ 70.000 metri patrati, circa 30.000 mp reprezinta suprafata totala inchiriabila, proiectul fiind dezvoltat pe trei etaje.

Compania are semnate contracte de inchiriere pentru jumatate din suprafata de 30.000 de metri patrati. Printre chiriasi se numara magazinele Billa, Sephora, Mark& Spencer, Reserved, Cropptown, Diverta, Bamboo, Meli Melo, Benvenuti, Gatta, Miniblu, Optiblu, Steilmann, Adidas, Gentil, Leonardo, Inmedio, Centrofarm, MOA, Orsay, Motivi, Bigotti si Office Shoes.

Pe langa proiectul din Arad, din portofoliul Atrium Centers mai face parte si Atrium Center Cluj, cu o suprafata total inchiriabila (GLA) de 31.500 metri patrati, ce va fi deschis in primul trimestru din anul 2009. Alte doua proiecte mai sunt Atrium Center Baia Mare, cu 35.000 metri patrati suprafata inchiriabila, ce va fi inaugurat in anul 2009 si Atrium Center Satu Mare, cu un GLA de 27.500 metri patrati, ultimul proiect anuntat, ce urmeaza a fi finalizat tot in 2009. Valoarea totala a investitiilor in aceste patru proiecte depaseste 300 milioane de euro.

„Deocamdata, nu suntem interesati sa vindem. Din contra, avem in plan alte patru sau cinci achizitii de terenuri din Romania si urmarim, in principal, terenurile pozitionate central”, a declarat Adina Calinescu (foto), Country Manager Atrium Centers.

De asemenea, compania a desemnat antreprenorul general pentru centrul comercial din Arad, respectiv compania de constructii maghiara Arcadom. „ Dupa o lunga perioada de licitatii, la care au participat atat companii romanesti, cat si companii din tarile invecinate si din Europa de Est, am ales Arcadom. Orasul Arad a fost ales pentru ca aici exista o dezvoltare uluitoare, iar locatia proiectului este cea mai buna din cele patru proiecte pe care le dezvoltam in Romania”, a spus Michael Israeli, Managing Partner Atrium Centers.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.