Compania de dezvoltare imobiliara TriGranit, cunoscuta in special pentru proiectul Esplanada din Bucuresti, a inceput lucrarile de constructie pentru centrul comercial Polus Center Constanta.
Proiectul va avea o suprafata inchiriabila de 50.000 de metri patrati, va necesita o investitie de 140 milioane de euro si va fi livrat pe piata in al doilea trimestru al anului viitor.

Cu o suprafata totala construita de 105.000 de metri patrati, mallul va fi cel mai mare centru comercial regional si de distractii din Constanta si va dispune de 2.200 de locuri de parcare si de 170 magazine, informeaza Adevarul. „Polus Center Constanta este pre­inchiriat in pro­por­tie de 62%, cifra ce reprezinta aproximativ 28.000 de metri patrati", a declarat Arpad Torok, directorul de dezvolatare al proiectului. Mallul va fi dezvoltat pe un teren apartinand lui Arpad Paszkany, proprietarul echipei de fotbal CFR Cluj.

Mall-ul va dispune de 170 de spatii comerciale, a caror suprafata variaza intre 35 si 3.500 mp. Hipermarketul ancora al centrului va fi Auchan. In prezent, mall-ul a fost inchiriat in proportie de 62%, ceea ce reprezinta 28.000 mp din intreaga suprafata inchiriabila, potrivit Businesss Standard. Reprezentantii TriGranit se asteapta la 10-12 mil. vizitatori pe an. “In prezent, detinem in Romania o suprafata totala de 110 hectare teren, din care 30 de hectare sunt destinate investitiilor viitoare. La Brasov, am achizitionat un teren de 22.000 mp, pe care vom incepe in acest an dezvoltarea celui de-al treilea mall, care va necesita o investitie cuprinsa intre 140 si 200 mil. euro”, a declarat pentru Business Standard Arpad Torok, chief leasing officer in cadrul TriGranit Development.

Dezvoltatorul a mai anuntat ca va construi alte proiecte imobiliare in Arad, Timisoara, Bacau si in Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.