Analistii imobiliari estimeaza ca unii dezvoltatori vor trebui sa apeleze la promotii pentru a nu ramine cu apartamentele pe stoc.
Analistii imobiliari spun ca piata imobiliara nu mai ofera profituri garantate, iar acest lucru poate aduce chiar si primele investitii ratate. “Nu pe toate segmentele pietei vom avea cresteri. Vom incepe sa inregistram si falimente pentru ca unii, atrasi de profiturile imobiliare, investesc fara specialisti din aceasta piata”, a spus Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare, la Tirgul de Terenuri Expoland. Acesta a mai afirmat ca problemele au inceput cind Banca Nationala a Romaniei a relaxat conditiile de creditare, iar oferta accesibila celor care-si permiteau un credit era constituita doar din apartamente vechi. Astfel, baza de clienti a proiectelor noi s-a redus considerabil.

Gabriel Zamfir mai spune ca produsele imobiliare care nu vor avea un pret bun vor avea probleme.
“Promotii exista deja, dar vor mai exista. Problema pe care o va pune acest fenomen este ce randament va mai obtine dezvoltatorul”, spune Calin Clinciu, directorul de comunicare al companiei Euroest.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.