Una din dificultatile cu care se confrunta piata industriala in acest an este lipsa fortei de munca, desi trecerea de la dezvoltarea concentrata exclusiv pe Bucuresti catre celelalte orase ar fi trebui sa realizeze o crestere a locurilor de munca
Suprafata spatiilor industriale care vor fi finalizate in Bucuresti in acest an va fi de pana la 400.000 de metri patrati, urmand ca stocul de astfel de proprietati sa ajunga la finele lui 2008 la 900.000-950.000 de metri patrati, noteaza Wall-Street, potrivit DTZ Echinox.

"Estimam rata de neocupare a acestor spatii in continuare la un nivel scazut, circa 7%, deoarece piata are potential ridicat de absorbtie, iar cererea este si ea dinamica. In special in tara consideram ca noile depozite construite vor fi inchiriate in totalitate, din cauza lipsei de spatii moderne de depozitare si de productie, respectiv a parcurilor logistice pe plan national", a declarat Rodica Tarcavu.


Potrivit declaratiei directorul departamentului industrial din cadrul DTZ Echinox, citata in BusinessMagazin, o alta provocare a pietei industriale este reprezentata de faptul ca Romania se confrunta cu o problema majora a fortei de munca. De exemplu, daca intr-un oras vin 2-3 retaileri, un mare producator si alti cativa investitori de talie medie, atunci acestia intra in competitie pentru angajarea fortei de munca in conformitate cu specificul activitatii fiecaruia dintre ei si apare problema costului din ce in ce mai ridicat cu angajatii si timpului alocat pentru gasirea, pregatirea si motivarea /fidelizarea acestora", mai spune Rodica Tarcavu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.