iPhone 3G, pe piata din Statele Unite incepand de vinerea aceasta Cei care doresc sa cumpere produsul in dimineata lansarii vor fi nevoiti sa efectueze activarea in momentul in care achizitioneaza iPhone-ul, direct din magazinele Apple.

Aceasta strategie urmareste sa ii impiedice pe cei care au cumparat noul gadget sa il decodeze si sa il vanda mai departe, la supra pret, insa le ofera si celor de la AT&T siguranta unor contracte de furnizare Internet wireless pe o perioada de cel putin de doi-trei ani.

Pentru cei care cumpara un iPhone original sau pentru cei care nu sunt clienti AT&T, 3G-ul va costa 199 de dolari (126 euro) pentru versiunea de 8GB si 299 de dolari (190 euro) pentru cea de 16GB, preturile fiind mult mai scazute comparativ cu cele de anul trecut, cu care a iesit pe piata primul model de iPhone.

In schimb, pentru cei care sunt deja clienti AT&T, dar nu si posesori de iPhone, preturile variaza in functie de eligibilitatea fiecarui consumator de a cumpara inca un telefon subventionat.