“Adoptarea pe scara tot mai larga a conectivitatii vizuale are un impact semnificativ asupra dezvoltarii globale a traficului IP la nivelul pietelor de servicii pentru utilizatorii individuali si pentru companii. Acum cativa ani, «exabyte» era un cuvant necunoscut. Cu toate acestea, datorita dezvoltarii masive inregistrate in prezent, in anul 2012 va trebui sa ne reinnoim din nou vocabularul, deoarece unitatea de masura pe care va trebui sa o folosim atunci va fi zettabyte-ul”, a declarat vice-presedintele Service Provider Marketing Cisco, Suraj Shetty.

Cisco a lansat recent Prognoza pentru 2007-2012 a CiscoVisual Networking Index (VNI), care furnizeaza rezultate importante privind diverse tendinte in comunicatiile IP pentru utilizatorii individuali si companii, influentate in principal de utilizarea pe scara tot mai larga a conectivitatii sociale bazate pe comunicatii video si Web 2.0 si a aplicatiilor colaborative. Combinatia acestor tehnologii reprezinta asa-numita conectivitate vizuala.

Proiectiile Cisco VNI indica faptul ca traficul IP va spori, in perioada 2007-2012, cu o rata de dezvoltare anuala combinata de 46%, aproape dublandu-se la fiecare doi ani. Consecinta va fi o cerere anuala de latime de banda in retelele IP din intreaga lume de aproximativ 522 de exabyte (sau mai mult de jumatate de zettabyte). In piata utilizatorilor individuali, aparitia comunicatiilor si a divertismentului video online precum si a conectivitatii sociale a sporit in mod semnificativ impactul comunicatiilor video online in retea.