Platile cu mobilul ajung la 300 de miliarde dolari pana in 2013 Valoarea platilor prin intermediul telefonului mobil pentru bunuri digitale, cum ar fi muzica, bilete si jocuri, si pentru articole fizice cum ar fi cartile, vor depasi 300 de miliarde dolari pe an la nivel global pana in 2013, arata raportul Mobile Payment Markets.

Juniper Research a anuntat ca exista “oportunitati semnificative si imediate” pentru serviciile de plata cu mobilul, sistemele, soft-urile si serviciile de sprijin. Autorul raportului, Howard Wilcox, a adaugat ca retailer-ii trebuie sa se miste repede in ceea ce priveste exploatarea oportunitatilor reprezentate de web-ul telefoanelor mobile.

“Comerciantii din America de Nord si Vestul Europei au inceput sa realizeze potentialul telefoanelor mobile ca un al patrulea canal de pe piata. Retailer-ii ar trebui sa evalueze beneficiile telefoanelor mobile si sa fie constienti de succesul site-urilor ecommerce in vanzarile de pana acum”, a declarat Wilcox.

“Ei trebuie sa se miste repede pentru a exploata oportunitatile existente si trebuie sa se asigure ca mentin facilitarea utilizarii de catre clienti care sunt deja familiarizati cu acest tip de cumparaturi”.

Potrivit raportului, segmentul biletelor va reprezenta mai mult de 40% din valoare tranzactiilor globale pana in 2013 si vor fi reprezentate de utilizarea retelelor de tren, avion si autobuze de catre consumatori, dar si de evenimente sportive si de divertisment.