Microsoft a cumparat Powerset si pregateste un nou motor de cautare Dupa luni de zvonuri legate de fuziunea celor doua companii, Satya Nadella, vice-presedintele departamentului de cautare si publicitate din cadrul Microfost, a confirmat achizitia companiei Powerset intr-un comunicat de presa. Conditiile financiare nu au fost dezvaluite.

Tehnologia Powerset elimina sensul cuvintelor impus de concepte si ofera utilizatorilor libertatea de a scrie cuvintele exacte pe care ei vor sa le gaseasca. Acest mod de abordare in cautarea web, cunoscut ca o cautare semantica, a fascinat cercetatorii mult timp, dar s-a dovedit frustrant din cauza dificultatii de comercializare.

“Powerset a fost intotdeauna o companie mica dar cu dorinte mari, scopul final fiind modul de a interactiona al oamenilor cu ajutorul computerelor prin limba”, a declarat Mark Johnson, managerul de productie.

Proiectul va fi creat cu ajutorul unui personal format din experti academici in domeniul de prelucrare a limbii naturale, este una dintre cele mai la indemana achizitii facute de Microsoft, dupa esecul de cumpararea Yahoo.

Dupa esecul legat de preluarea Yahoo, aceasta mutare facuta de Microsoft este una dintre cele mai importante. Aceste proiect va fi posibil cu ajutorul unui personal format din experti academici din domeniu lingvisticii.