Nu e deloc intamplatoare referirea la armata SUA, deoarece Tetra T-Pad a fost construit special pentru soldatii de peste ocean. Asta nu inseamna ca nu poate fi cumparat si de catre cineva care nu are niciun epolet pe umar, insa pretul cu siguranta ii va tine la distanta pe multi: 2600$.

Tetra T-Pad necesita o curea buna la pantaloni, asta pentru ca smartphone-ul cantareste nu mai putin de 590 de grame. Carcasa este realizata din magneziu, plastic si cauciuc, ea primind certificarile IP65 (rezistenta la apa si praf) si MIL-STD-810F (vibratii puternice, socuri, aruncari si expuneri la temperaturi extreme).

Dincolo de "costumul" ultra rezistent se ascund dotari destul de bune. Tetra T-Pad are un procesor Intel Xscale la 400 Mhz, 64 MB memorie RAM, USB, Bluetooth, GPS si WiFi. Sistemul de operare este Windows CE.Net 4.2.

Dimensiunile mari si greutatea pot fi trecute usor cu vederea, mai ales ca Tetra T-Pad este destinat soldatilor. Cand acestia poarta un echipament de cateva zeci de kilograme, ce mai conteaza 600 de grame in plus? Smartphone-ul se poate dovedi util in diverse operatiuni, mai ales ca integreaza o unitate GPS si un display touchscreen de 4 inci, cu o rezolutie inalta de 640 x 480 pixeli.