Daca votul va fi favorabil noilor reguli, schimbarile in functionarea Internetului vor fi cele mai mari din istoria sa, crede Paul Twomey.

"Impactul schimbarilor va fi diferit in diverse parti de pe glob. Insa va permite grupurilor, comunitatilor si companiilor sa-si exprime identitatile online".

El a mai precizat ca, practic, Internetul se va extinde mult, vor exista noi "proprietati" pe care multi se vor grabi sa le adjudece si sa le foloseasca asa cum vor dori.

Decizia este asteptata joi, cu ocazia adunarii generale a ICANN, organizatia care gestioneaza numele de domenii de pe Internet. Daca modificarile vor fi aprobate, companiile vor putea sa-si transforme propriile nume in domenii de net, iar persoanele fizice ar putea proceda la fel. Noile reguli ar putea facilita lansarea domeniului .xxx, dupa ani intregi de tergiversari.

"In afara de .com, .net sau .org, cei 1,3 miliarde de utilizatori de Internet vor putea sa acceseze din 2009 adrese generice folosind drept extensii cuvinte comune precum .love, .hate sau .city, sau nume proprii", a declarat pentru publicatia franceza Les Echos, citata de Le Monde, presedintele ICANN, Paul Twomey.