Mozilla, 20 milioane descarcari in 7 zile Aceasta este o realizare de remarcat pentru browser-ul open source, care incepe sa reduca dominatia rivalilor de la Microsoft Internet Explorer.

Numarul descarcarilor la Firefox 3 continua sa creasca, dar reprezinta doar felie mai mica din cei 170 de milioane de utilizatori zilnici. Aceasta se datoreaza faptului ca Mozilla nu a lansat si o noua versiune pentru actualii utilizatori de Firefox 2.

Privitor la aceasta problema, oficialii Mozilla au declarat ca nu au finalizat programul prin care utilizatorii de Firefox 2 sa isi poata updata versiunile, dar aceasta problema va fi rezolvata in urmatoarele doua sau trei luni.

Luna trecuta, versiunea nelansata a Firefox detinea 0,62% pe piata browserelor, fata de 0,71%, cat aveau rivalii de la Opera.

Dupa numai cateva ore de la lansare, cota de piata a Firefox 3 a ajuns la 1,16 %. Dupa calculele Net Applications, felia pe piata globala se situeaza in jurul a 19%. Opera a avut o crestere usoara dupa lansarea Opera 9.5, dar nu a inregistrat niciun procent in plus.